Bedankt, Yvonne!
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Administratie Afscheid Yvonnen
Burgy Bouwbedrijf Restauratie Administratie Stokje overdragen
Dit artikel delen
Facebook Twitter Email LinkedIn

De administratie van Burgy Bouwbedrijf is bijna 20 jaar lang in goede handen geweest bij Yvonne. Nu draagt ze het stokje over aan Anneke. Eind mei stopt Yvonne met werken. Toeval bestaat niet maar net toen Yvonne haar besluit had meegedeeld, stuurde Anneke een open sollicitatie naar Burgy Bouwbedrijf. Begin april kwam Anneke in dienst en sindsdien werken de dames op maandag samen aan de overdracht. “Ik heb al een heel boekwerk bij elkaar geschreven, ” lacht Anneke.

Foto links: Collega's namen tijdens een gezellige borrel afscheid van Yvonne, met een mooie toespraak van Olle. 
Foto rechts: Yvonne (rechts) draagt de administratie met een gerust hart over aan Anneke.

Het administratieve werk is in al die jaren flink veranderd, vertelt Yvonne: “Projectadministratie in de restauratie en de bouw  is complex werk. Er zijn veel meer regels gekomen en Burgy is steeds grotere projecten gaan doen. Het brengt pakken papier met zich mee maar nu scannen we steeds meer. De automatisering heeft ook veel verandering gebracht in de administratie.”

Anneke zal zich niet hoeven te vervelen volgens Yvonne: “De administratie is steeds meer werk geworden. Het groeide me uiteindelijk boven het hoofd. Monique helpt met het inscannen van facturen en onze nieuwe collega Wendy heeft uren erbij gekregen om de administratie met diverse taken te ondersteunen. Ze is hiervoor gestart met een opleiding administratie.”

Veranderingen: van broekie naar broek

Yvonne kijkt met verbazing terug op de grote veranderingen in ruim 20 jaar tijd: “Er zijn veel meer werknemers. Destijds zaten we misschien met 8 man op kantoor, nu zijn het er wel 20. Olle was toen stagiair. Ik heb ook Leen van Gorkum nog een half jaar meegemaakt en in al die jaren heel wat collega’s als broekie zien binnenkomen.”

Eind mei vertrekt Yvonne en neemt Anneke de administratie over. Ze brengt 30 jaar ervaring mee uit haar oude baan bij Terres des Hommes. Hier kwam 1,5 jaar geleden door een reorganisatie een einde aan. Na een grote reis naar Amerika en een tijdelijk dienstverband ter zwangerschapsvervanging, is ze nu drie dagen in de week bij Burgy aan de slag. “En daarnaast ben ik twee dagen oppas-oma,” vertelt ze er trots bij.

En wat gaat Yvonne doen? “Ik ga lekker met mijn man genieten  van het leven en erop uit met onze hond Mara, een boxer. ”